matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania
Julia:
1.oblicz metoda podstawiania: a) y=−2x+3 3x−2y=4 2.Rozwiaz uklad rownan: 7(x−1)+8(y+1)=9 6(x−1)+5(y+1)=7 3.rozwiaz rownanie: I6x+4I7 3) Ix−7I=4 4.rozwiaz rownanie a) 7x+2x2−10=0 b) 3x2−7x+2=0
9 sty 23:16