matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu
PaulinkaAa:
oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego(an)wiedząć , że: a) a1=5,a
2
−a
1
=6 b)a
2
−a
1
=−4,a
3
=4,5 c)a
6
=0 , a
6
−a
5
=
1
2
d)a5=12 a
6
=9
3 cze 16:14