znacie odpowiedzi ?
Krysia z gazowni: Kochani pomóżcie z logarytmami
log12 z 2 = ?
log12 z 3 = ?
log12 z 4 = ?
9 sty 21:20
M4T:
log a z b = c
czyli
log a
c = b
| | 1 | |
log |
| z 3 = nie wiem  |
| | 2 | |
9 sty 21:37
Krysia z gazowni: czyli w ramach pewności
log12 z 14 jest −2 ?
log12 z 12 jest −1 ?
<wesoły>
9 sty 21:49
b.: M4T trochę źle napisał(a),
powinno być −1 oraz −2 zamiast 1 i 2, bo np.
(1/2)−1 = 2
no a w Twoim przypadku (w ramach pewności) minusów nie będzie, bo np.
(12)2 = 14,
dlatego log 12 z 14 = 2
9 sty 21:52