całka
Basia: Jak rozwiązać taką całkę przez podstawienie?
9 sty 20:32
Krzysiek: Czy na pewno tak ten przykład wygląda? bo jest to całka nieelementarna..
może w liczniku jest e1/x ?
9 sty 20:37
Basia: Faktycznie. Przepraszam w liczniku jest e
2/x
12 sty 01:18
Godzio:
| 2 | | 2 | | 1 | | 1 | |
| = t ⇒ − |
| dx = dt ⇒ |
| dx = − |
| dt |
| x | | x2 | | x2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
− |
| ∫etdt = − |
| et + C = − |
| e2/x + C |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
12 sty 01:31
Basia: dziękuję bardzo
12 sty 02:04