Oblicz
maaarrrr:
Proszę o pomoc, jak to rozwiązać?
9 sty 19:35
Eta:
| | 221(2+1) | |
|
| =210= 1024 |
| | 3*211 | |
9 sty 19:37
9 sty 19:39
Eta:
"plagiat" ?
9 sty 19:51
bezendu: nie
9 sty 19:52
maaarrrr: Proszę jeszcze żebyście sprawdzili mi czy dobrze postępuję z tymi potęgami
| 28−43 | | 28−26 | | 26(22−1) | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| 162+82 | | 28+26 | | 26(22+1) | | 2 | |
9 sty 19:59
maaarrrr: Proszę jeszcze żebyście sprawdzili mi czy dobrze postępuję z tymi potęgami
| 28−43 | | 28−26 | | 26(22−1) | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| 162+82 | | 28+26 | | 26(22+1) | | 2 | |
9 sty 19:59
krystek: Ok
9 sty 20:10
bezendu: | | 3 | |
niestety masz bo powinno być |
| |
| | 5 | |
9 sty 20:11
krystek: ups końcówka źle
9 sty 20:11
bezendu: źle masz
9 sty 20:11
maaarrrr: Proszę o poprawienie mnie w takim razie

Nie wiem co robię źle
9 sty 20:12
krystek: 22−1=..?
22+1=...?
9 sty 20:13
maaarrrr: powinnam użyć wzoru skróconego mnożenia w tym miejscu?
9 sty 20:14
9 sty 20:14
krystek: | | 4−1 | |
Co Ty wymyślasz |
| =.. |
| | 4+1 | |
9 sty 20:15
asdf: jak scałkujesz to Ci wyjdzie...
9 sty 20:15
maaarrrr: No tak

A mi nie wiem czemu z 2
2 + 1 wychodziło 6

jak zwykle głupie błędy na
najprostszych obliczeniach
9 sty 20:17