matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji określonej wzorem:
Maturzysta:
3x+1
a) f(x)=
x
2
+2
x+4
b) f(x)=
(x−3)(x+1)
1
c) f(x)=
√
x−2
√
2−x
d) f(x)=
+
√
4+x
x
2
−4
x+1
e) f(x)=
IxI−2
x
2
−1
f) f(x)=
(x+1)
√
x−1
Bardzo proszę o pomoc bo za nic w świecie tego nie kumam, a na jutro muszę zrobić.
9 sty 19:33
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1694.html
9 sty 19:34
bezmyslny:
takei coś powinno CI wyjść
9 sty 19:51
saas:
γδππππΔΩΩΩ
∞
∞
∞
9 sty 20:16