prosze o pomoc Znowu Logarytmy
Rose: może rozwiązać ktoś nierówność logarytmiczna
| | x+2 | |
log8 |
| ≥1 prosze o rozpisanie |
| | 1−x | |
9 sty 17:57
9 sty 18:22
9 sty 18:29
Rose: i co dalej
log8(x+2)≥log88
(1−x)≥log48
9 sty 18:32
Rose: ?
9 sty 20:24
krystek: loga≥logb⇔a>b
Zastosuj , co zapisałeś jest źle
9 sty 20:26
Rose: (x+2)≥(1−x)
9 sty 20:30
krystek: Źle!
9 sty 20:33
Rose: log8≥log88
9 sty 20:34
9 sty 20:34
Rose: no patrze tu i jakos nie ma zbyt duzo
9 sty 20:35
9 sty 20:46
bailar vamos: ?
12 sty 19:17
bailar vamos: same linki mało daja moze ktos rozpisac prawidłowo
14 sty 16:20
Aga1.: Który przykład rozwiązać?
14 sty 16:32
14 sty 16:34
Aga1.: Zaczynasz od dziedziny
1−x≠0
i
(x+2)(1−x)>0
D=(−2,1)
dokończ.
14 sty 16:48
bailar vamos: −5x≥0
14 sty 16:58
bailar vamos: x+2=3−8=−5x
14 sty 16:58