matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIAGI
Ola:
POMOCY ! dany jest nieskończony ciąg arytmetyczny w którym a3+ −5 a a5= −3 , oblicz a1 ..
9 sty 17:36
jikA:
(5 − 3)r = a
5
− a
3
a
1
= a
3
− 2r
9 sty 17:38
Ola:
i co dalej ? ile wynosi R?
9 sty 17:41
jikA:
To oblicz ile wynosi r.
9 sty 18:25