matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Krzysiek:
Zamienić z postaci kanonicznej na trygonometryczną: sinα+icosα |z|=r=1 cosγ=sinα sinγ=cosα Jak znaleźć kąt γ?
9 sty 17:09
Krzysiek:
Pomocy
9 sty 23:43
Krzysiek:
Ehhh... Odświeżam.
10 sty 09:58
camus:
Wskazówka
π
sin α = cos(
−α)
2
π
cos α = sin(
−α)
2
10 sty 10:21