oblicz pochodną funkcji :
OS: oblicz pochodną funkcji :
2x2+4x−2/(x+1)2
9 sty 16:54
9 sty 16:55
krystek: D
f=R/{,,}
Licz wg wzoru
| licznik' * mianownik−licznik*mianownik ' | |
| |
| mianownik2 | |
9 sty 16:58
h: | (4x+1)(x+1)2 − (2x2+4x−2)(2x+1) | | 8 | |
| = po uproszczeniu |
| |
| (x+1)4 | | (x+1)3 | |
9 sty 16:59
MAT: oblicz pochodną funkcji
e−1/2x2(1+x)(1−x)
9 sty 17:07
a: h : albo zle licze albo cos nie tak twoj wynik
(2x2+4x−2)' = 2*2x+4+0 = 4x+4=4(x+1)
aa u ciebie jest (4x+1)
9 sty 17:39
MAT: dzięki za pomoc
9 sty 17:46