proszę o sprawdzenie
adaś =/: Proszę o sprawdzenie − czy tak może być

=)
wyznacz wsp. p A' która jest obrazem p A=(3,2)
symetrii osiowej wzg prostej y=−−3
symetrii osiowej wzg prostej x=1
mogę podstawić wsp A pod y i x ? czy to jest bladnę rozwiązanie ?
2 cze 22:10
Eta:

Może rysunek pomoże?
Jakie współrzędne są zachowane , bez zmiany?
jakie współrzędne ma punkt S ?
który jest środkiem odcinka AA
'
zad1/ podobnie tylko symetria względem y = −3
jakie współrzędne teraz będą zachowane ( bez zmiany)
2 cze 22:25
adaś =/: to jest wzg osi symetri bo poprzedni punkt jest wz. osi symetri =)
2 cze 22:45
adaś =/: punkt zadania *
2 cze 23:18
adaś =/: n o wiec ?
3 cze 17:48
adaś =/: dzieki juz wszytsko zrobiłę ale puźno soebie przypomniałem ^^ pozdrawiam i dzięki Eta
3 cze 18:48
Eta:
3 cze 18:49