matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica z e
całki:
jak rozwiazać?
3
lim (1+
)
−2n+3
= ?
2n−1
n−>∞
2
lim (1−
)
2n
= ?
2n−1
n−>∞
9 sty 12:06
całki:
?
9 sty 12:20
camus:
3
3
3
(1+
)
(2n−1)*(−1)+2
= (1+
)
(2n−1)*(−1)
* (1+
)
2
−> e
−3
* 1
2n−1
2n−1
2n−1
drugie podobnie
9 sty 12:35