matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całke
Dawid:
cos4x
∫
√
3−sin
2
4x
9 sty 11:43
Klauduś:
−sin4x
z tego mi wyszło −1/4 arcsin
+c czy mógłby mi ktoś to sprawdzić
√
3
9 sty 12:15
camus:
t = sin4x dt = 4cos4x dt
1
dt
1
dt
t
∫
=
∫
=
1
4
arcsin
+ C =
4
3−t
2
4
√
3
2
−t
2
√
3
sin 4x
1
4
arcsin
+C
√
3
9 sty 12:23