Proszę o rozwiązanie zadań z pochodnych
Ulka: 1. f(x) = √xarctg(p3{xex2−tgxsin4x4)
2. f(x) = cos(xarccos(tg(3x)))
3. f(x) = (2x3+4ex)cosx5
4. f(x) = arctg(arcsin(ex5))ln{√sinxcosx−3}
5. f(x) = p4{arccos(2x−x2x+x)
6. f(x) = (sin(lnx))ln(sinx)
9 sty 10:33
Ulka: W pierwszym przykładzie w mianowniku ma być sin4x4
W piątym w mianowniku ma być 2x +x
9 sty 10:34
camus: Tragicznie zapisane te równania.
f(x) = cos(x arccos(tg(3
x)))
f'(g) = f' * g'
(fg)' = f'g + fg'
f'(x) = −sin(x*arccos(tg(3
x))) * (x*arccos(tg(3
x)))' = −sin(x arccos(tg(3
x))) *
| | −1 | | 1 | |
(arccos(tg(3x)) + x * |
| * |
| *3x * ln 3 |
| | √1−tg2 3x | | cos2 3x | |
Reszte podobnie.
9 sty 11:20