bardzo prosze o pomoc
mania: rozwiaz układ rownan metoda podstawiania:
3x +y= −3
−x +3y=11
8 sty 21:55
mania: rozwia układ rownan:
x +2y=6
3x +6y=12
8 sty 21:56
jadzia: z pierwszego wyliczasz y→ y=−3x−3 i podstawiasz do drugiego równania, a dalej już sobie
poradzisz
8 sty 21:57
mania: dziekuje

a drugi przykład?
8 sty 21:59
jadzia: drugi przykład

8 sty 22:00
jadzia: aa nie zauważyłam
8 sty 22:00
mania: x + 2y=6
3x +6y+12
8 sty 22:01
mania: spoko spoko
8 sty 22:01
jadzia: podobnie do pierwszczego przykładu
wyliczasz x→ x=−2y+6 i podstawiasz do drugiego równania
sorry za spam
8 sty 22:02
mania: dzieki wielkie
8 sty 22:03