matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
patryk :
sinx+cosx
=
cosx−sinx
Jak to dalej ma iść?
8 sty 21:13
patryk :
8 sty 21:26
asdf:
sinx
cosx
+
cosx
cosx
tgx + 1
=
cosx
sinx
−
cosx
cosx
1−tgx
8 sty 21:30
jikA:
π
Dzieląc przez cos(x) przy założeniu że x ≠
+ k * π mamy
2
sin(x)
cos(x)
+
cos(x)
cos(x)
=
cos(x)
sin(x)
−
cos(x)
cos(x)
tg(x) + 1
1 − tg(x)
8 sty 21:32