matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartosc Wyrazenia
Peppa:
Czemu jest rowna ta wartosc wyrazenia : (cos30−cos45)(cos30plus45)
8 sty 20:58
Beti:
√
3
√
2
= cos
2
30
o
− cos
2
45
o
(ze wzoru skr. mnożenia) = (
)
2
− (
)
2
=
2
2
3
2
1
−
=
4
4
4
8 sty 22:23