witam, czy ta calka jest zrobiona prawidlowo czy cos musze poprawic?
maciek: | | (x2+1)2 | | x4+2x2+1 | | x4 | | 2x2 | | 1 | |
∫ |
| dx=∫ |
| dx=∫ |
| + |
| + |
| dx |
| | x3 | | x3 | | x3 | | x3 | | x3 | |
| | 1 | |
=∫(x+2x−1+x−3}dx=∫xdx+ 2∫x−1+∫x−3=x2+2ln|x|+ |
| x−2+C |
| | −2 | |
8 sty 20:56
hehehelmans : lubię placki ;____;
8 sty 21:02
Krzysiek: całka ∫xdx jest źle obliczona
8 sty 21:03
maciek: | | 1 | |
a no tak.. dziekuje czyli powinno byc tak ∫xdx= |
| x2+C |
| | 2 | |
8 sty 21:06
Maciej_to_pala: Drogi Macieju... Dlaczego popełniasz tak banalne błędy?
8 sty 21:09