te wszystkie zadania to zadania zamknięte
Uleńka: 1) Dany jest okrąg o równaniu (x+4)2 + (y−3)2=25. Do tego okręgu nie należy punkt ...?
2) Okrąg o równaniu x2+4x+y2−16y+20=0. Środek tego okręgu nie należy do prostej ... ?
3) dane jest okrąg o równaniu x2−6x+y2+14y+11=0. Środek okręgu nie należy do prostej ... ?
4) Współczynnik kierunkowy prostej o równaniu 2x−12y+11=0 jest równy ... ?
5) Odległość między punktami A=(2,−5) i B=(−7,1) jest równa ... ?
6) Środek okręgu o równaniu (x+6)2+(y−2)2=16 jest jednocześnie środkiem odcinka AB jeśli ...
?
8 sty 20:29