matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
m.g:
wiedzac ze sinx+cosx=1/
√
2
oblicz sinx*cosx
2 cze 21:04
Andrzej:
podnieś obie strony do kwadratu...
2 cze 21:18
Pawel:
(sinx +cosx=1/√2)
2
sin
2
x +2sinxcosx +cos
2
x=1/2 2sinxcosx+1=1/2 2sinxcosx=−1/2 sinxcosx=−1/4
2 cze 21:19