matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kula opisana na czworościanie
Maja:
Różnica promienia kuli opisanej na czwościanie foremnym i promienia kul wpisanej w niego jest równa 1. Oblicz objętośc czworiścianu.
8 sty 19:50
Aga1.:
a
√
6
R=
4
a
√
6
r=
12
R−r=1 Podstaw i oblicz a.
a
3
√
2
V=
12
8 sty 19:55