matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
danoel:
Podpowie mi ktoś jak to rozwiązać z góry dzięki:
x
∫
dx
(4x+1)
3
8 sty 19:39
danoel:
Nikt nie pomoże?
9 sty 09:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
t−1
t = 4x + 1 ⇔ x =
4
dt = 4dx ⇔ 0.25dt = dx i podstawiasz
9 sty 09:46
danoel:
wielkie dzięki.
9 sty 09:52