jak odczytac wspolczynnik kierunkowy w funkcjach wielomianowych?
plus2: Mam przyklad (x2−x)(−x2+2x+11)≤0. Obliczylam miejsca zerowe: x=0, x=1, x=1+2{3}, x=1−2{3}.
Nie potrafie narysowac wykresu. Znam zasade, ze zaczynam jego rysowanie od prawej strony i w
zaleznosci od wspolczynnika kierunkowego zaczyna sie on od dolu lub od gory ale JAK z takiego
przykladu odczytac wspolczynnik kierunkowy?
8 sty 19:19
a: 12x2+7x+4
24 maj 22:21
6latek: No i co
24 maj 22:26
Filip: i NIC
24 maj 23:15
HGH: wymnoz nawiasy i popatrz na 'to co stoi przy x w najwiekszej potedze' od tego czy jest to
liczba dodatnia lub ujemna zalezy odkad zaczynasz rysowac
25 maj 11:14
janek191:
To jest zadanie z 2013 r.
25 maj 12:59