Wykres funkcji
Nane: Hej miałam to rok temu ale już kompletnie zapomniałam .. jak wygląda wykres funkcji
| | x+2 | |
f(x)= |
| ? podstawiałam liczby i wyszła jakaś dziwna linia  Ma ona być prostą ?  |
| | 2 | |
8 sty 19:06
pigor: ...

po prostu łopatologicznie rzecz ujmując :
| | x+2 | | x | | 2 | | 1 | |
f(x)= |
| = |
| + |
| = |
| x+1 − funkcja liniowa przecinająca |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
oś OY w y=1, zaś oś OX w x=−2. ...
8 sty 19:16
pigor: ... oczywiście nie funkcja ... przecina tylko
prosta dana równaniem y=
12x+1
przecina oś OY w y=1, zaś oś OX w x=−2. ...
8 sty 19:18
paula2: pomoze mi ktos w zadaniu

prosze
8 sty 19:18
Nane: właśnie znalazłam błedy

Dzięki bardzo !
8 sty 19:20