matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
jawor:
(x−3)(x+2)=(x−2)(x−1)
8 sty 18:24
Czarna:
(x−3)(x+2)=(x−2)(x−1) x
2
+2x−3x−6=x
2
−x−2x+2 x
2
−x−6=x
2
−3x+2 x
2
−x−6−x
2
+3x−2=0 −6−x+3x−2=0 2x−8=0 2x=8 x=4
8 sty 18:42