matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
paputek:
Dana jest funkcja określona wzorem f(x)=(2√3 + 3)x − 3√3 − 5, x∊R. Wyznacz brakującą współrzędną podanego punktu, wiedząc, że należy on do wykresu funkcji f a) A=(a, √3) b) B=(b,0) c) C=(−2c, −2−√3) d) D=(4√3−6,d)
8 sty 17:07