matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
paputek:
Dana jest funkcja określona wzorem f(x)=(2
√
3
+ 3)x − 3
√
3
− 5, x∊R. Wyznacz brakującą współrzędną podanego punktu, wiedząc, że należy on do wykresu funkcji f a) A=(a,
√
3
) b) B=(b,0) c) C=(−2c, −2−
√
3
) d) D=(4
√
3
−6,d)
8 sty 16:44