matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bmbh
eheheh:
Oblicz objętość stożka, którego pole podstawy jest równe 16, a pole powierzchni bocznej wynosi 20.
8 sty 15:42
Mila:
πr
2
=16 π*r*l=20 dzielę stronami:
r
16
=
l
20
r
4
=
l
5
5
l=
r
4
h
2
+r
2
=l
2
25
h
2
+r
2
=
r
2
16
3
h=
r ; r oblicz z I równania
4
1
1
V=
πr
2
*h=
*16h
3
3
8 sty 16:31
ela123:
wielkie dzieki
8 sty 16:32
Mila:
8 sty 16:36