Pytanie, jest tu ktos ogarniajacy rachunek kosztow ?
DO: Pytanie do Was drodzy uzytkownicy ktos tutaj moze rozumie rachunek kosztow a dokladniej
amortyzacje naturalna ? Bo trzeba nam pomoc w zadaniu:
wartosc poczatkowa srodka trwalego wynosi 33 000,normatywne obciazenie tego srodka przez caly
okres eksploatacji planuje sie na poziomie 200000 godzin przy nastepujacym rozkladzie godzin w
poszczegolnych latach: t1=38000 t2= 40000 t3=45000 t4=42000 t5=35000. Przedstaw plan
amortyzacji srodka trwalego w calym okresie eksploatacji metoda amortyzacji naturalnej oraz
podaj na koniec kazdego roku wartosc umorzenia i wartosc biezaca.
Jakby ktos wiedzial to byly bysmy wdzieczne za pomoc