matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kropeczka:
sin(5π−α) = sin(4π+π−α) = sin(π−α) =parzysta wielokrotnosć kąta 90
o
− bez kofunkcji = sinα (druga ćwiartka, znak dodatni)
8 sty 14:35
kropeczka:
?
8 sty 14:38
Ingham:
w porządku
8 sty 14:38