matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
ja:
wykaż,że dla dowolnego kątaα,spełniającego warunek:α≠34*+k*180*,gdzie k=C
(sin146*+α)+cos(304*−α)
równość
=2 jest tożsamością
−sin(326*+α)
8 sty 13:51
pigor:
... np. tak : stąd , tabelki znaków i zasad wzorów redukcyjnych :
sin(90
o
+56
o
+α)+cos(360
o
−(56
o
+α))
L=
=
−sin(270
o
+56
o
+α)
cos(56
o
+α)+cos(56
o
+α)
2cos(56
o
+α)
=
=
=
2=P
.
cos(56
o
+α)
cos(56
o
+α)
8 sty 17:57
ja:
dziękuję
8 sty 19:06