Prawdopodobieństwo
Gość: 1
Rzucamy dwa razy sześcienna kostka do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń: a − otrzymano
iloczyn oczek będący liczba podzielna przez 3 b − otrzymano cztery oczka co najmniej na jednej
kostce. Oblicz p(b'), p(aróżneb), p(awspólneb)
function toString() { [native code] }
function toLocaleString() { [native code] }
function concat() { [native code] }
function join() { [native code] }
function pop() { [native code] }
function push() { [native code] }
function reverse() { [native code] }
function shift() { [native code] }
function slice() { [native code] }
function sort() { [native code] }
function splice() { [native code] }
function unshift() { [native code] }
function Array() { [native code] }
function valueOf() { [native code] }
function hasOwnProperty() { [native code] }
function isPrototypeOf() { [native code] }
function propertyIsEnumerable() { [native code] }
function __

efineGetter__

) { [native code] }
function __

efineSetter__

) { [native code] }
8 sty 11:42
Gość: 1
W usmie znajduje sie n kul czarnych i 6 białych. Losujemy dwie luke. Oblicz n, jeżeli wiadomo,
ze prawdopodobieństwo wylosowania dwoch kul białych wynosi 1/3
function toString() { [native code] }
function toLocaleString() { [native code] }
function concat() { [native code] }
function join() { [native code] }
function pop() { [native code] }
function push() { [native code] }
function reverse() { [native code] }
function shift() { [native code] }
function slice() { [native code] }
function sort() { [native code] }
function splice() { [native code] }
function unshift() { [native code] }
function Array() { [native code] }
function valueOf() { [native code] }
function hasOwnProperty() { [native code] }
function isPrototypeOf() { [native code] }
function propertyIsEnumerable() { [native code] }
function __

efineGetter__

) { [native code] }
function __

efineSetter__

) { [native code] }
8 sty 11:44
camus: n+6 − ilosć wszystkich kul
n
2+11n+30 = 90
n
2+11n−60=0
(n−4)(n+15) = 0
n=4 − ilość czarnych kul
8 sty 12:42