matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina
Mariusz:
proszę o pomoc wyznaczyć dziedzinę:
x
f(x)=
2−lnx
8 sty 01:10
m:
2−lnx=/=0 lnx>0 lnx=/=2 x=/=e
2
D=(0;e
2
) suma (e
2
;+
∞
)
8 sty 01:11
Mariusz:
dzięki
8 sty 01:14