matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek wektorowy
kartofelek:
proste zadanie ale nie wychodzi!
Dane są wektory a=[1,0,−2] , b=[0,2,−3] , c=[1,−1,2] Znaleźć długość wektora v=(ac)b − (bc)a wychodzi mi nieustannie
√
149
, a mają być 2
√
62
7 sty 23:19