Czy poprawnie wykonałem?
pawel: A= (2, 4> , B= (1, 6)
AUB= (1, 6)
A∩B= (2, 4>
A\B= żadna..
A' =

nie iwem nadal niestety jak liczyć dopełnienie, ciągle te nieskonczoności wychodzą w lewo i
prawo, ale to byłoby za proste..
7 sty 23:01
MQ: (−∞,2>u(4,+∞)
7 sty 23:03
Aga1.: Tak jest w przypadku, gdy A=(a,b), a<b
A'=(−∞,a>U<b,∞)
7 sty 23:06
pawel: jej nic nie rozumiem o co chodzi z tym dopełnieniem

rozumiem reszta zgadza sie..
takie trudne dla mnie

8 sty 00:48
ICSP: A' = R\A
czyli wszystkie liczby które nie są w zbiorze A
8 sty 01:28
pawel: nie pojmuję...
8 sty 01:31
ICSP: ale czego

Zawsze możesz wykuć kilka przypadków na pamięć xD
8 sty 01:33
pawel: jak liczycie dopełnienie, niby dlaczego zawsze wychodzi −∞ itp.
8 sty 14:56
Aga1.: Gdybyś miał takie przedziały
A=(−∞, 3>, to A'=(3,∞)
B=(5,∞), to B'=(−∞,5>.
Własność
AUA'=R=(−∞,∞)
i A∩A'=∅
8 sty 15:09
pawel: :(
8 sty 19:24
pawel:
15 sty 06:33
pawel: dopełnienie jak tak sie zastanowić... to jak np. mam A=(3, 4> , to po prostu na odwrót robię,
czyli (−∞,3>U(4,+∞) . Tak na pierwszy rzut oka sie wydaje, ale to byłoby zbyt proste, by
zawsze po lewej i prawej była −∞ i +∞ ..
no i ta różnica A\B , napisałem , że brak jej, nic nie napisaliście czy dobrze/źle.
15 sty 06:35
pawel: Boże nie zdam
15 sty 06:36
Aga1.: @paweł, dobrze napisałeś dopełnienie o godz. 6:35.
Jeśli w zbiorze A nie ma ∞, to w zbiorze A' jest.
Lepiej tak: A\B=∅
15 sty 08:59
pawel: a to przekreślone kółko to znaczy, że brak różnicy?
15 sty 13:22
pawel: a jakby było w zbiorze A lub B ∞ ?
15 sty 13:22
Aga1.: ∅ − oznacza, że do zbioru nie należy żaden element (zbiór pusty)
Pisałam Ci 8 stycznia o godz. 15:09.
15 sty 15:28