Mam problem z tym zadanie.Madre glowy pomożcie;)
Basika: Kulę o promieniu 6 cm przecięto płaszczyzną, której odległość od środka kuli jest równa 3 cm.
Oblicz objętości otrzymanych części kuli
7 sty 22:16
Basika: pomocy prosze pomozcie
7 sty 22:29
Aga1.:

R=6
r=3
√3
h=3
| | 1 | | 1 | |
V1= |
| πr2h+ |
| πh3− objętość odcinka kuli |
| | 2 | | 6 | |
Ogólnie r=
√(2R−h)H
Objętość drugiej części obliczysz
V
2=V
kuli−V
1.
7 sty 22:32
Aga1.: Pod pierwiastkiem h, a nie H.
7 sty 22:34
Mila:

r=6cm
h=3cm
podstaw i oblicz resztę
7 sty 22:37
Basika: no zrobiłem tak i nie wyszło mi tyle co w odp:(i wychodzi 46 i 146 a powinno 45 i 243picm3
8 sty 17:27
Basika: Pomocy pomoze mi ktos

Prosze
8 sty 17:42
Basika: Prosze pomożcir mi Błagam was o pomoc
8 sty 17:57
Basika: Zlituje sie ktos
8 sty 18:11
Basika: pomocy prosze
8 sty 18:33
asdf: obliczenia pierw..
8 sty 18:35
Basika: Vczaszy=
16pi*3(3*6
2+3
2)=486picm
3
i juz to mi nie wychodzi nie wiem jaki wzór i itp mam uzyc to tego
8 sty 18:48
Basika: pomocy prosze
8 sty 18:53
Ania: ja nwm jak to zrobić.?
8 sty 19:01
Basika: no nie wiem co do czego
8 sty 20:06