matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja Liniowa
Bartek:
Wyznacz wzor funckcji liniowej f, jeśli f(2)=7 i f(−1)= −2
7 sty 21:58
Aga1.:
Do wykresu funkcji y=ax+b należą punkty (2,7) i (−1,−2) Np. ułóż układ równań 2a+b=7 −a+b=−2 wylicz a i b.
7 sty 22:00