matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cos
malutka:
KTO ROZWIĄŻE ZADANIE Z MATMY ? TRYGONOMETRIA. Wykaż, że prawdziwa jest to tożsamośc: cos kwadrat alfa razy sin alfa + sinus do szczescianu alfa= sin alfa zbadaj cz istnieje taki kąt ,że sinus alfa= 5/3 tg alfa = 5/12
7 sty 21:41