eny
Nowilus: | | n! | | | | n! | |
= |
| + | = |
| = 2 |
| | (n−0)!*0! | | | (n−n)!*n! | |
z tego wynika po skróceniu, że 1+1=2 zawsze, czyli aby n po prawej stronie było = 2 n po lewej
też musi być = 2.
7 sty 21:24
Nowilus: zamiast 9/4 jest n/n
7 sty 21:27
PW: A co tam robi
Jak na rozwiązanie równania, to wywód mętny. Po prostu:
| | | |
=1 i | =1, a więc równanie ma postać |
| | |
1+1=n
7 sty 21:29
Mila: zapis w II linijce? ? ?
| | n! | | n! | |
= |
| = |
| =1 |
| | (n−0)!*0! | | n!*1 | |
| | n! | | n! | |
= |
| = |
| =1 |
| | (n−n)!*n! | | 0!*n! | |
n=2
7 sty 21:34