mam jutro kolokwium i nie wiem jak to zrboić
renTA: mam jutro kolokwium i nie wiem jak to zrobić:
Oblicz pochodną:
y=(23√x2 − x)(43√x4+23√x5+x2)
7 sty 21:07
ICSP: polecam wzór :
(a−b)(a2 + ab + b2) = a3 − b3
7 sty 21:08
renTa: a po co mi on
7 sty 21:10
renTa: mam domnozyc jeszcze ten drugi nawias
7 sty 21:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie domnożyć tylko uprościć to co juz masz
7 sty 21:12
Artur_z_miasta_Neptuna:
wtedy pochodna policzysz w 10 sekund a nie 10 minut
7 sty 21:12
renTa: a mozesz mi to pokazac
7 sty 21:12
renTa: tzn napisac jak byc mógł
7 sty 21:13
Mila:
=(23√x2)3−x3=8x2−x3
jesli tego nie "widzisz" to wymnóż i to samo wyjdzie i dopiero licz pochodną.
7 sty 21:22