matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia algebraiczne
mariusz:
Wiedząc że a= −2 oblicz wartość wyrażenia: a
2
+4a
7 sty 20:18
Licealista:
4−8=
?
7 sty 20:19
ZK:
Albo −2
2
+4*(−2)=−4−8=−12
7 sty 20:59
Edyta PK:
(−2)
2
+4*(−2)=4−8=−4
7 sty 21:29