matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Nicola:
wysokość ostrosłupa prawidłowego sześciokątnego jest trzy razy dłuzsza od krawędzi podstawy. Objętość ostrosłupa jest równa 81√3 . Krawędź podstawy ma,więc długość
7 sty 20:11
Mati_gg9225535:
H=3a V = 6 * P
p
* H
a
2
√
3
V = 6*
* H
4
a
2
√
3
V = 3 *
* 3a
2
7 sty 20:19