OBLICZ OBJĘTOŚĆ I POLE POWIERZCHNI STOZKA
IIIIIII: OBLICZ OBJĘTOŚĆ I POLE POWIERZCHNI STOŻKA OTRZYMANEGO W WYNIKU OBROTU: TRÓJKĄTA RÓWNORAMIENNEGO
PROSTOKĄTNEGO O PRZYPROSTOKĄTNEJ DŁUGOŚCI 5 WOKÓŁ WYSOKOŚCI POPROWADZONEJ Z WIERZCHOŁKA KĄTA
PROSTEGO !
prosze o pomoc !
2 cze 19:20
em:

to będzie takie coś (tak myślę) i trzeba h obliczyć
2 cze 19:46
Andrzej:

l =5; r = h, oblicz je z tw. Pitagorasa i podstaw do wzorów na V i P
c
2 cze 19:48
em: ze wzoru na przekątną kwadratu: a=5√2
2 cze 19:49
IIIIIII: dzieki wielki juz zrobilam
2 cze 22:54
IIIIIII:

Prosze jeszcze o pomoc w tym zadaniu :
Oblicz objętość i pole powierzchni bryły obrotowej powstałej w wyniku obrotu figury
przedstawionej na rysunku3
2 cze 23:02