matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenia czworościanu
jak to zrobić?:
OBLICZ OBJĘTOŚĆ CZWOROŚCIANU FOREMNEGO O KRAWĘDZI o długości 8cm oblicz objętość czworościanu foremnego o wysokości 6cm
7 sty 19:41
Edyta PK:
polecam:
https://matematykaszkolna.pl/strona/992.html
a) dla a=8 V=512
√
2
/12=128
√
2
/3 b) dla H=6
√
6
a/3=6 a=18/
√
6
po podstawieniu do wzoru V=81/
√
3
7 sty 20:21