pilne
Herbatnik: 1.Narysuj wykres funkcji f(x) = |sinx| − sinx dla x∊ <−2π; 2π>.
Zrobiłam to tak:
| | ⎧ | sinx − sinx = 0 dla x∊ <−2π; 2π>∪<0;π> | |
| f(x) = | ⎩ | −sinx − sinx = −2sinx dla x∊ (−π;0)∪(π;2π) |
|
dobrze? ale jak to narysować?

Czy ktoś inteligentny może mi pomóc?
7 sty 18:54
Herbatnik: Pomoże ktoś

?
7 sty 19:47
Herbatnik: bardzo proszę
7 sty 20:10
Herbatnik: Ehh bardzo mi to potrzebne na jutro

7 sty 20:17
koziolek: Pomoglbym ale nie potrafie
8 sty 16:36
jikA:
Zbiór [−2π ; 2π] zawiera w sobie [0 ; π].
Dla jakich x sin(x) < 0 w przedziale [−2π ; 2π]?
8 sty 16:52
jikA:
Nie zauważyłem że temat z wczoraj i ktoś odkopał nieświeży post.
8 sty 16:53
Herbatnik: pomyliłam się w pierwszym powinno być x∊<−2π; −π> ∪ <0; π>
8 sty 17:38
jikA:
To rysujesz dla x ∊ [−2π ; π] ∪ [0 ; π] funkcję y = 0
a dla x ∊ (−π ; 0) ∪ (π ; 2π) funkcję y = −2sin(x).
8 sty 17:46
Herbatnik: funkcja −2sinx musi biec w dół do −2 czy w górę jako odbicie funkcji 2sinx?
8 sty 17:56
Herbatnik: ?
8 sty 18:22
Herbatnik: Fajny spamik no ale napiszcie i będziecie mieli spokój ode mnie
8 sty 21:45
jikA:
To najpierw narysuj sobie y = 2sin(x) dla danych x a następnie y = −2sin(x) jest to
symetria osiowa względem osi OX.
8 sty 22:01
Herbatnik: dziaa
9 sty 18:43