fizyka
Martyna: wyobraźmy sobie, że słońce nagle zgasło. po jakim czasie zauważylibyśmy to na Ziemi, a po jakim
czasie odkrył by to obserwator przebywający na gwieździe znajdującej sie najbliżej Słońca ?
7 sty 18:52
zxccxz: czxzxc
9 gru 20:00
kasia:
17 gru 18:13
+-: prędkość światła c=
dległści Ziemia Słońce S
zs= ; Słońce Proxima Centauri S
sg=
Potrzebne dane znazjdziesz choćby w wikipedi
17 gru 22:52
tośka: w przybliżeniu około 8 minut jak mnie pamięc nie zawodzi
17 gru 22:54
daras: 8 min 20 sek
18 gru 10:52