matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian zespolony
Mic:
Obliczyć wielomian zespolony z
3
+8i = 0 prosiłbym aby ktoś mi to zaczął, tylko początek
7 sty 18:24
jikA:
z
3
− (2i)
3
= 0 (z − 2i)(z
2
+ 2iz − 4) = 0
7 sty 18:26