pomoże ktoś? :)
Mariuszz: 1. cosα/1−sinα − cosα/1+sinα = 2tgα
2. sin4α−cos4α=sin2α−cos2α
Polecenie do tego zadania to : sprawdź tożsamości
7 sty 18:13
asdf: podpowiedź brzmi: daj obliczenia.
7 sty 18:13
Mariuszz: jakie obliczenia?
7 sty 18:15
asdf: swoje?
7 sty 18:16
Mariuszz: No z tym że ja nie wiem jak to zrobić właśnie

bo wiem że
| | cosα | | cosα | |
|
| − |
| bo tą strone chce uporządkować. To nie mam pomysłu jak |
| | 1−sinα | | 1+sinα | |
przekształcić żeby wyszło 2tgα
;c
7 sty 18:20
Mariuszz: ktoś coś?
7 sty 18:33
Amator: Hmm moze dlatego ze jesteś pierdolnięty a twoje iq nie sięga 30 ?
7 sty 18:34
asdf: Amator, jak jego IQ nie sięga 30, to Twoje tym bardziej.
sin
4x−cos
4x = (sin
2x+cos
2x)(sin
2x−cos
2x) = 1*(sin
2x − cos
2x) = P
| cosx | | cosx | | cos(1+sinx) − cosx(1−sinx) | |
| − |
| = |
| = |
| 1−sinx | | 1+sinx | | (1−sinx)(1+sinx) | |
| cosx +sinxcosx − cosx + sinxcosx | | 2sinxcosx | |
| = |
| = |
| 1−sin2x | | cos2x | |
| 2sinxcosx | | 2sinx | |
| = |
| = P |
| cosx*cosx | | cosx | |
7 sty 18:48
Mariuszz: <3
7 sty 18:51
Amator: odezwal sie ten co ma iq 40 , asdf gówno wiesz , nawet nie umiales wymyslec lepszego nicku .
jak ci z palezeoitu
7 sty 18:53
asdf: przecież ty nie wiesz co to znaczy IQ, to dlaczego to używasz?
7 sty 18:56
paula1: POMOZECIE MI W ZADANKU


PROSZE
7 sty 19:04