Pilne.
Maksymilian: 1.Wiadomo, że x ∊ (π; 3π2), y ∊ (0; π2) oraz sin x = − 45, cos y = 35.
Wyznacz sin (x + y).
2. Jak z an = √n2 +n − √n2 +1 zrobić an = n − 1/√n2 + n +√n2 + 1?
Proszę o rozwiązanie tego zadanka

Bardzo mi jest potrzebne .
7 sty 17:44
Maksymilian: 2. Jak z an= √n2+ n − √n2 + 1 an = n − 1 √n2 + n + √n2 + 1
7 sty 17:48
Maksymilian: ttam po tym pierwszym
√n2 + 1 jest drugie i jak z tego pierwszego zrobić to drugie ?
7 sty 17:49
Mati_gg9225535:
1. z jedynki trygonometrycznej dolicz cosx oraz z drugiego ukladu siny przy czym
x ∊ (180
o,270
o) − III ćwiartka −−> cosx < 0
y ∊ (0
o, 90
o) − I cwiartka −−> siny > 0
sin(x+y)= wzór w karcie wzorów maturalnych strona 15
7 sty 17:49
7 sty 17:50
Maksymilian: Dziaa tamto ogarnąłem
7 sty 17:58