matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzor funkcji
paputek:
Napisz wzór funkcji liniowej, do której wykresu: a)należą pkt. A = (0,1) i B = (−3,2) b)należy pkt. A = (9,2) i współczynnik kierunkowy jest równy 0 c)należą pkt. A = (−3,2) i B = (
√
2
,
√
3
)
7 sty 16:21